Startside

Nyheter

Morgendagens kontor

21.02.2012

Scandinavian Business Seating, med merkevaren HÅG som avsender, lanserte høsten 2011 en pan-nordisk konkurranse for studenter innen fagområdene arkitektur, design og interiør hvor man ønsket å vise veien for morgendagens kontor med hensyn til ergonomi, work life balance og miljø. Det kom inn veldig mange kreative og nyskapende bidrag som har flyttet grensene for "morgendagens kontor". Hvert land har kåret en vinner og finalistene samt vinnerene fra Sverige, Danmark og Norge ble presentert under et Vernissage på Fotografiska under Stockholm Design Week Febuar 2012.

Her kan du se den norske vinneren: 2nd Chance
ved Ine Beatrice H. Samsonsen, Hanna Viola Wallerby og Roy Husevåg.

2nd Chance ved Ine Beatrice H. Samsonsen, Hanne Viola Wallerby og Røy Husevåg, NKF Bergen

1. 2nd Chance - Ine Beatrice H. Samosonsen, Hanna Viola Wallerby og Roy S. Husevåg, Norges Kreative Fagskole Bergen

Jurybegrunnelse:
2nd Chance leverer et konsept som juryen mener gjerne kan være ”morgendagens kontor”. Grundig analytisk tilnærming til oppgaven og gjennomtenkt besvarelse som skårer godt på flere av kriteriene. Oppgaven viser hvordan 2nd Chance sitt fremtidskontor er tilpasset den enkelte på den måten at den legger til rette for fleksibilitet; man kan enkelt jobbe når det passer samt man kan jobbe overalt. Oppgaven får plusspoeng for å tatt hensyn til work life balance –prinsippet, fremtidens endringer i arbeidslivet samt helseperspektivet til den enkelte. Besvarelsen legger vekt på at trenden fortsetter med at arbeidsplasser blir mer og mer upersonlige – en videreføring av ”hotdesken”, og her ønsker 2nd Chance å legge til rette for personliggjøring av den enkeltes arbeidsplass ved hjelp av teknologi slik at brukeren selv får sine egne behov tilfredstilt. 2nd chance berømmes for fin presentasjon og grafisk profil.

2. Custom made - Hans-Einar Borgen, Annike Odgers, Christine Røhmer, Hilde Solhaugen og Hanna Guriby, Norges Kreative Fagskole Oslo

Jurybegrunnelse:
Original besvarelse samtidig som den er realistisk og konkret. Den enkeltes velvære har stått i sterk fokus. Juryen mener det sterkeste elementet i oppgaven er den skriftlige begrunnelsen. Oppgaven legger vekt på personliggjøring av arbeidsplassen og juryen mener CUSTOM MADE har klart å skape en arbeidsplass som tilpasser seg den enkelte arbeidstakers behov.  Skårer høyt på helseperspektivet.

3. ACHSI - Alexandra, Salwa, Henriette, Cathrine og Ina, Norges Kreative Fagskole Oslo (Navnene står i filen under, men får ikke åpnet den her- klarte det hjemme, tror det er en macword fil?)

Jurybegrunnelse:
Visuelt veldig bra og spennende fremstilling av et virkelig fremtidsrettet kontor. Juryen berømmer gruppens kreative besvarelse og det at de har våget å trekke konseptet langt. Konseptet er utfordrende og svevende. Oppgaven svarer godt i forhold til miljøaspektet, hvor de også har brukt materialer som re-generer seg selv.

 

 Flere bilder